Како да изберете работно биро и столица за Вашето дете?

При изборот на компјутерско биро и столица, треба да се внимава на возраста на детето. Не купувајте поголем мебел затоа што за неколку години детето ќе го надрасне оној што би му одговарал во моментов. Кога детето седи, целата површина на стапалата треба да биде на подот. Горните нозе и потколениците треба да бидат под прав агол, а лактите треба да бидат на работната површина додека пишуваат без да го виткаат грбот. Ако детето е мало и не може да стигне до подот со нозете, можете да поставите клупа под масата. Треба да одберете столица на која потпирачот за грб може да се прилагоди бидејќи тоа го олеснува седењето по долго време. 

Исто така пожелно е и потпирачите за раце да имаат можност за прилагодување на висината, во зависност од тоа што прави детето на биро, пишува, црта, работи на компјутер или учи.

Бирото треба да биде со висина што гарантира дека книгите и тетратките се на околу 30 см од висината на очите.

Во нашиот асортиман може да пронајдете голем број на елементи за детски соби кои може да ги погледнете на линкот http://www.andropromet.com.mk/proizvodi/kategorija/692718/detski-sobi